Ny bog om Taiwan lukker et gigantisk hul

Forbilledlig udgivelse om det kinesiske udviklingsmirakel på øen “Formosa” er en vigtig håndsrækning især til undervisere

Uddrag af anmeldelse i Kristeligt Dagblad 13.11.2023:

Forlaget Frydenlund har samlet et håndboldhold af kyndige undervisere og forskere, der med forskellige indgange forklarer læserne, hvilket økonomisk og politisk mirakel, der gemmer sig bag navnet Taiwan.

For et mirakel er, hvad dette øsamfund er. I 1950’erne og et par årtier frem var Republikken Kina et jernhårdt antikommunistisk diktatur, hvor systemkritikere blev fængslet, mens fabrikkerne producerede plasticlegetøj til børn i de rige samfund. I dag leverer taiwanerne klodens vigtigste mikrochips, har et sundheds- og velfærdssystem, der fuldt ud matcher de europæiske af slagsen, også for de etniske mindretalsgrupper, der nyder samme politiske rettigheder som landets kinesisktalende flertal.

Bogen ”Taiwan – politik, historie og samfund” forklarer grundigt alt, hvad der er sket for at realisere udviklingsmiraklet. Denne historie har været gemt af vejen alt for længe, men trænger sig på i dag, hvor øen ligger lige i skudlinjen i den geopolitiske rivalisering mellem Kina og USA.

Om flemmingytzen

f. 1952, journalistuddannet 1976. Ritzaus Bureau 1984-1991, Weekendavisen og DR (fra Sydøstasien) 1991-1994, Politiken 1994-2022, fra 2023 freeelanceskribent hos Kristeligt Dagblad. Siden 2017 historieunderviser på Danmarks største aftenskole, FOF's sjællandske afdelinger
Dette indlæg blev udgivet i Kina, Kommentarer/analyser. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar