Den solide bjergkæde

Sydkoreas demokrati er Asiens mest robuste. Tak til USA. 

I BÅDE Europa og USA diskuteres, om voksende populisme og en medieudvikling, der vælter vælgere over i en såkaldt postfaktuel debatkultur, er en trussel mod en demokratisk nutid og fremtid. Hvor passer så den aktuelle tilstand i Sydkorea ind i dette billede? Det sydkoreanske demokrati er ungt. Efter årtiers autoritært styre, hvor generaler, der var trukket i civil og periodisk også fik deres greb om magten legitimeret ved brug af stemmesedler, kom der et ægte demokratisk gennembrud i 1987-88, hvor reformer af forfatningen og valgsystemet betød, at de koreanske vælgere kunne sammensætte et parlament og et præsidentembede, der afspejlede folkeviljen.

Om flemmingytzen

f. 1952, journalistuddannet 1976, på Politiken siden 1994. Underviser, foredragsholder og forfatter.
Dette indlæg blev udgivet i Kommentarer/analyser, Korea, Set fra Danmark. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s